Hai mommies nak tanya week ke brapa yg sesuai nak scan ye?

4 Balas

Saya buat scan masa 5w. Kantung nampak, tapi kecik je. Lepastu doktor minta repeat scan after 2 weeks untuk tengok pembesaran janin & heartbeat. Saranan saya 7w tu dah boleh pergi scan untuk confirmkan. Sebab saya nampak jelas janin pun masa 7w.

12mo ago

Saya pergi private je. Harga dalam RM 25-90. Bergantung harga ikut klinik 😊

saya anak pertma dulu scan 5weeks dh nmpak kantung.. kita boleh tahu kandungan dlm @ luar tu je masa scan .

Sis dah 6 minggu tu da blh buat scan sis…scan awal penting sbb nak tahu kantung lekat kat mana

boleh scan mula 18w. tapi x jelas sgt sbb baby masih kecil. mungkin akan disuruh repeat scan.

12mo ago

18w ke 8w??🤔