Nak tanya mommyyy

Sebulan 8 hari lambat period ..Pagi saya cek upt negative 😭..saya tak tahu #pleasehelp .. Saya dengan suami saya plan nak anak but xde rezeki😔😔

5 Balas

Hi sis, period sis regular tak? Kalau tak, boleh try guna opk lepas ni utk tahu kita subur. Berkesan tau. Kena rajin makan folic acid jugak even belum pregnant. Makan healthy sepanjang ttc banyakkan sayur & buah. Kalau boleh both mesti ikhtiar bersama k. Kalau sya siap beli jus delima utk sya dan husb minum hehe tengok2 bulan ni lekat dah. Semoga sis ada rezeki tahun ni Amin 🙏🏻🥰

2y ago

last period 2 April.. terus bersama suami saya more.

sis baru kawen ke? kalau baru kawen.. x mustahil hormon terjejas.. jgn runsing.. kalau smpai 2 bulan still xperiod.. sis check upt still - ve.. scan pun xde ape.. sis rujuk doc.. stress pun blh jadi.. jaga pemakanan.. cut mnde2 manis.. kalau sis jenis badan yg besar.. boleh control berat dulu sis.. tgk cmne

2y ago

baru kahwin 5 bulan .. last period 18 January sampi march lambat period..saya pergi jumpa dr check scan uterus darah tak ckup ..dr bagi makan ubat darah tambah dan folic ..27 march keluar period sampi 2 April habis period...saya dgn suami saya rancang nak anak ... tapi upt ve- tak normal ke?? saya tak gemuk

Sis boleh cuba banyakkan makan sayur taugeh dan suami cuba rajin minum kopi…amalkan je tiap2 hari selama sebulan dua sebelum mencuba untuk dapatkan zuriat…InsyaAllah…saya doakan sis dan suami dikurniakan zuriat secepat mungkin.

period dikire dr hari pertama27/3 tu klau pregnant Esok dh 6minggu mngkin hormon awak masih dlm proses pembaikan sbb lpas kawen hormon kacau

Kalau baru kawen biasa period lambat sebab masalah hormon sis.