Cara makan Iberet Folic yang betul

Sebenarnya saya tak tahu cara pemakanan ubat yang betul. Ada sesiapa boleh berkongsi dengan saya cara pemakanan ubat yang betul? #firstmom #bantusharing #firstbaby

2 Balas

makan waktu siang masa perut kosong yg sebaiknya. atau boleh juga waktu malam before tidur tapi pastikan jarak 2-3 jam selepas makan. boleh minum bersama air tinggi vit C mcm sunquick, limau atau sebagainya utk penyerapan baik. jgn makan iberet bersama susu atau apa jua jenis kalsium