Salam, mcmana nk tahu tanda2 kita bakal hamil?

Sebelum tunggu period lmbt hadir, apa tanda yg kita bakal hamil? ##bantusharing #seriusnanya

15 Balas

klo cya sblm lewat priod tu....benda yg cya suka hidu ttba nak muntah klo trhidu ..kuat marah ckp sikit nangis kuat mrajuk🤣kuat makan trutama kuih² hmpir tiap hri ke pasar sbp nk mkn....sakit payudara tpi klo cya nak priod pun akan skit payudara tpi yg btl² myakinkn cya pregnent tu sambal bilis yg slalu cya mkn ttba xsuka hidu dn rasa apa lgi bawang goreng smpai muntah lps tu sja test sblm priod xsangka naik 2 line....skrng da 35 week😊

2y ago

wahhh semoga dipermudahkan semuanyaaa ❤️

beli test prangnancy di farmasi atau pergi klinik buat pemeriksaan sama ada hamil atau benda lain contohnya kalau tak datang datang period kadang ada masalah lain nya..tapi kebanyakan kalau tak datang period mesti prangnancy tu..jangan risau..pergi klinik buat test kncing.. prangnancy atau tak

Tak sure , bagi saya hampir sama dgn tanda period . Mcm saya period lambat , pikir hormon sebab 2 kali jadi . Then saja test positive confirm dgn klinik baru start tanda2 . Cramp la , breast rasa sakit . Terasa itu ini tak kena .

2y ago

thank you sis❤️

Tanda² yg bbeza bg setiap individu. Klu sis dah missed period boleh try upt. Klu nak lebih accurate buat test darah beta hcg utk tgk level hormon mengandung dlm darah. Take care! ♥️

2y ago

thankyou sis❤️

Mcm saya tandanya sama mcm nak period. Akan rasa cramp perut sikit2 n breast akan jadi sensitive. Kalau saya seminggu sebelum period dah rasa tanda mcm ni mesti ada something hehe

2y ago

ouhh thankyouu

Sy first pregnant rasa breast sakit, selera makan bertambah, bila lapar terus rasa lapar sangat2. Emosi lagi sensitive. Seminggu dua jugak camtu lepastu tahu2 je pregnant 🤰

sy kuat marah..emosi sgt. lepastu ckp kt suami sy tlg belikan pregnant test, sy rasa mood sy lain mcm sgt2. sekali btl eh pregnant 😂😂😂

2y ago

😂😂

Tanda hamil & period lebih kurang je kalau saya. So nak tau hamil atau tak, buat pregnancy test je bila dah delay period 😊

2y ago

thankyouu sis ❤️

lebih kurang sama je ada rasa senggugut nk period.. kerap kencing.. cepat rasa penat.. cepat rasa lapar

Tak pasti sbb tanda sama mcm nak period, tp kalau sy firasat kuat kata pregnant😂