Keputihan sewaktu awal kehamilan

Sebelum saya mengandung saya sudah disahkan bahawa saya ada GBS+.. Sekarang kandungan saya baru 4minggu.. Apa patut saya buat?.. Saya juga ada kencing manis.. Bilakah waktu yang paling sesuai untuk saya buat buku pink.. Saya juga risaukan tentang kandungan saya ini.. Terima kasih

4 Balas

sy pun ada kencing manis, skrg kandungan 6weeks .. risau juga dkt baby, so far ubat metformin je sy makan.. gliclazide stop kejap sbb ada dktor ckp gliclazide tk baik utk baby .. skrg ni tgh tunggu 8weeks nk buka buku pink .. harap2 nya baby sihat sampai la dpt bersalin mcm biasa.. amiinn

2y ago

aminn.. saya ada gbs+ tu yg risau.. kandungan sblm ni kencing manis alhamdulillah.. sementara tnggu buat buku kne kawal pemakanan la..

cuba try mk yougurt greek . sbb sy pun bnyk keputihan . lps amal mkn yougurt sy perasan keputihan dh kurang .. biasanya kalau setiap kali buang air kecil/besar mesti ada keputihan yg kental . skarang dh tk ada .

2y ago

ok tq nanti saya cuba makan

8w and above. lps pg scan dkt klinik swasta, nmpk bby + heartbeat,boleh buat buku pink.

boleh tahu keputihan awk banyak tak dan color apa?

2y ago

kadang tu banyak.. lepas tu gatal.. warna putih tapi dy tak cair.. dy mcm berketul²..