Baby tak suka buai ke ? 🙁

Anak saya dah 6m+ tapi saya baru nak kenalkan dia dengan buai, sejak² dia suka nak tidur berbuai kat tangan. Penat lah kan, baby makin berat n kita pun banyak keje nak dibuat. Ingat nak memudahkan keje la.. Normal ke first time guna buai baby nangis teruk² ? Sebab anak saya suka tidur mengiring tp bila dlm buai dia susah nak mengiring lpastu dia start mengamuk, sejam jugak pujuk dia nangis² nak tidur, normal ke camtu.. ke ada cara nya untuk buai baby ni 😅😂 #bantusharing

2 Balas

ikut baby sis.. mcm anak sye dr 2 bln da introduce buai, so ok je ble tdo buai xde nanges2/mngamuk.. mgkin baby sis x biasa bbuai sbb ade jgak kwn2 sye yg anak dyorg x nak buai... msuk buai je menangis..

baru lagi kot. ank sy start bg buai umur 4 bln.. dia mula2 tk pndai sgt. kdg tk tdo pun buai nk kena ddoi juga. skrg ni 8 bln kira mau buai ja 😆 .