Kenapa suggest durian

Sebagai milk booster? Berkesan ke? Ada mak mak dah try? Nak tahu hehe#firsttimemom

11 Balas

Milk booster ni sebenarnya lebih kepada apa yang boleh buat kita happy. Contoh kalau favourite food sis durian and sis happy dapat makan durian, so secara tak sengaja benda tu boleh jadi milk booster sis. Tak semesti nya durian je. Makanan2 lain, atau apa2 benda yang buat sis happy. Contoh dulu macam saya, cukup dengan tengok balik gambar2 & video2 anak. Nanti tiba2 rasa penuh breast 😂 paling penting sekali jangan stress. Stress boleh buat susu makin kurang ☺️

sebenar nya real milk booster ni awak kena try n error. setiap kita semua tak sama milk booster dia. contoh sy bg. ada mommy makan durian susu jd byk itu milk booster dia. tp ada mommy mkn durian tiba2 susu berkurang itu kita panggil milk killer dia. mcm sy if minum any of coffee will make my milk production boost. sbb masa minum coffee i will enjoy. awak hanya perlu makan or minum yg boleh buat awak happy. benda tu yg akan jadi milk booster awak😘

milk booster terbaik ada dalam fikiran awak & berapa kerap awk direct feed baby sebab dua tu yg akan hantar signal ke "kilang susu" . selain tu makan minum yg SIHAT. org kata breastfeeding tu PERCUMA 😂😂 SALAH tu, breastfeeding MAHAL sebab ibu nak kena jaga pemakanan dengan betul, minda pun nak kena jaga dgn baik. org yg ckp JIMAT breastfeeding adalah org yg tak paham pasal breastfeeding.

9mo ago

sangat setuju. breastfeeding xmudah, xfree

sebab durian sedap 😆 pape kita suka blh jd milk booster.. susu pun jd lebih manis. tp jgn la mkn byk gula ti ggi nti, bukan time mengandung je, tak mengandung pun kena berpada

kalau suka durian mungkin boleh jadi milk booster. saya makan haritu pastu terkejut lepas pam dpt byk susu hehe. mungkin saya kena minta husband belikan durian malam ni haha.

Pengalaman sendiqi alhamdulillah memang berkesan . Makan 3 4 ulas jaa terus breast rasa padat 😅

Durian mmng milk booster utk sy. smpi tersedak ank mnyusu sbb laju sngt flow susu 😆

Shaklee esp 👍 hotlick , lobak putih , air kosong jangan lupa .

Saya hritu makn durian kluar sndiri susu pdahal baru 28w🤣🤣

9mo ago

betul tu.. kilang susu dah start operasi seawal 16 minggu usia kandungan. nak keluar cepat ke lambat bergantung pada hormon ibu.

makan benda yg bole buat sis happy itu la milk booster