Persediaan

Sebagai bakal bapa, apa perlu sy sediakan menjelang hari bersalin isteri? Due September

1 Balas

for sure, kelengkapan ibu dan baby. especially beg hospital (kena prepare dan simpan di dalam kereta menjelang usia kandungan ibu 32w). Dan keperluan2 ibu semasa tempoh berpantang. secondly, if possible jika di tempat Tuan ada kursus peneman, boleh attend. Dan jika hospital membenarkan Tuan teman isteri swaktu nak bersalin, Tuan boleh apply apa yg diajar masa kursus peneman pd hari tersebut. third, banyakkan bacaan tentang cara cuci dan tanam uri baby bila dh lahir. Dan juga cara penjagaan newborn. lastly. ibu berpantang sgt fragile dari segi fizikal dan mental. so sokongan Tuan sgt diperlukan oleh Ibu.

1y ago

terima kasih atas nasihat