Kalau doctor pecahkan ketumban rasa dia macam mana ada yang pengalaman tak? Please share

Sebabnya dah 2hari tahan wad tapi bukaan masih sama jugak 2cm . Segala exercise dah buat dalam wad

4 Balas

Bunyi pop mcm belon pecah..tp xkuat pun. Then rasa basah mengalir non stop dkt bwh. Tp dktr pecahkn ketuban bila kita dh dkt LR.

2y ago

Betul tu . Saya bersalin doktor pecahkan masa bukaan 6cm lepas maghrib . Hampir czer sebab takboleh meneran sebab contraction teruk sgt . Masuk OR sebelum isyak dah 8cm , alhamdulillah tak jadi czer . Bersalin normal la dalam tu 🙈