Kalau doctor pecahkan ketumban rasa dia macam mana ada yang pengalaman tak? Please share

Sebabnya dah 2hari tahan wad tapi bukaan masih sama jugak 2cm . Segala exercise dah buat dalam wad

4 Balas

saya induce belon dari 2cm jadi 3cm/4cm, tapi takde rasa contraction sgt. masuk labor room dan doc pecahkan air ketuban, terus rasa makin sakit dan makin kerap. bertarung 5 jam lepas pecahkan, baru keluar baby. itu pun terpaksa vacuum sbb baby dh penat

Hi mommy. Kalau saya masa dah masuk LR doc pecahkan ketuban. Sakit contraction tu makin menggeleser. Saya tahu doc pecah ketuban pun sebab doc tu bagitahu dan saya tak rasa kain basah sangat pun. Apa pun moga dipermudah bersalin ya. Banyakkan berdoa

rasa mengalir air panas bawah tu. mcm terkencing pun ya. tp x sakit pun masa pecahkan ketuban. yg sakitnya lepas pecah ketuban contraction makin kerap n kuat 😂

Bunyi pop mcm belon pecah..tp xkuat pun. Then rasa basah mengalir non stop dkt bwh. Tp dktr pecahkn ketuban bila kita dh dkt LR.

2y ago

Betul tu . Saya bersalin doktor pecahkan masa bukaan 6cm lepas maghrib . Hampir czer sebab takboleh meneran sebab contraction teruk sgt . Masuk OR sebelum isyak dah 8cm , alhamdulillah tak jadi czer . Bersalin normal la dalam tu 🙈