saya nak tanya. Boleh ke makan zincofer campur dengan makan ubat kalsium.

sebab lepas makan semalam badan saya jadi sakit dan pedih ulu hati serta sukar bernafas. Adakah itu normal?

2 Balas

zincofer tu iron, kalsium menghalang penyerapan iron. awak kena jarakkan pengambilan zincofer dengan kalsium. macam takde function kalau awak makan zincofer sekali dengan ubat kalsium atau susu. kalau pedih ulu hati, awak boleh makan gaviscon pink.

cuba jarak kan masa ambil ubat tu.. zincofer tu buat kmu rasa gastrik angin ke? klau sy mkn je zincofer tu sejam trus perut bloated trus muntah coklat plus pening. sy tukar iberet lpastu ok da. cuba bincang dgn nurse atau doc kmu yaa..