Baby Kick atau apa?

Seawal brp weeks mommies semua dh rasa baby kick walaupun baby hanya bg soft kick saja? Sbb sy dh 18w tp tak sure ni soft kick dr baby atau apa. Kerap jugak rasa bila pgg tempat yg ada responds tu automatic dia keras. Baby tgh menggeliat ke 🤭 #firstbaby #1stimemom #pregnancy

2 Balas

sama mcm saya kerap rasa mcm baby gerak,dh masuk 18week.. kadang2 rasa soft ja dia kick..tp katanya baby sedu..xtaw la betul ke x.. tp bila ade rasa dia gerak tu kt perut rasa geli2 sikit.. hehe.. doktor ade ckp selalu ank sulung 20week keatas baru rasa..tp ade jugak yg rasa awl 18 week..

2y ago

Saya pun aritu dlm 18w 4d dah start ada rasa mcm baby bergerak2. 1st pregnancy alhamdulillah dah ada rasa sket2. Kadang rasa geli hati n ketawa sbb teruja dgn rasa tu 😂