22weeks day 2 #anak sulung - suspect uri dibawah sedikit, uri boleh naik balik ke?

Scan checkup tadi Dr inform uri kebawah sikit kedudukan,mungkin akan naik balik sebab masih ada ruang kosong dlm rahim + baby Tak besar lagi ada peluang uri naik. Ade tak mommies alami hal serupa?ada info/tips yg perlu dielakkan & apa yg perlu dijaga time uri kebawah mcmni?tq

1 Balas

Masa sy awal2 week mcm ni pun uri sy still kt bawah. Lama2 bby mmbesar die akan pusing. Satu lagi amalkn lepas solat sujud lama sikit, doa kn uri naik. InsyaAllah uri akan naik. Uri kt bawah lagi jangan buat kerja berat2, sbb sy pernah bleeding skit. Doc kata sbb uri dekat bawah, potensi nk bleeding tu akan ada.