Hi mommy2, Kandungan sya skrg 22w, lately ni ada keluar keputihan tp more to kekuningan,bahaya x ?

Sblum ni jap ada keputihan jap xda.klau ada pun sikit ja.bru dlm sehari dua ni ja ttiba kluar keputihan more to kuning

4 Balas

normal ada keputihan semasa hamil.. xnormal kalau keputihan tu bertukar colour atau berbau.. boleh inform misi kk semasa checkup.. misi akan ambik sample utk test..nk tengok ada gbs atau tak..mcm sy 2bulan lepas ambik sample keputihan..xde gbs tp ada bacteria lain..so doctor bg antibiotik awal utk rawat..

2y ago

oh fhm2,tq kak atas perkongsian ☺️

sy sjk msok trmster 2 smpai skrg 21w+ kdg² msti klua kpthan putih jernih,putih susu,kuning,hjau xberbau & xgtal ....sy dh ambil smple dkt sbuln dh slasa dpn bru thu result kpthan tu....kdg² rsau jgk nsb baik bby elk bgrak stiap hri....

keputihan yg warna hijau kuning merah coklat bau n gatal x normal. pegi klinik.

klau x berbau atau gatal ok lgi , kurg kn mnis dlm makanan