Pelik ke tak?

Saya upt positive 10 hari yg lepas (test sebelum period). Jadi saya test utk kali kedua pda pagi ni (period dah delay seminggu ( saya jenis yg ada regular period)), luckily positive juga. Tak tahu kenapa tiba2 saya terfikir nak test ovulation juga hari ni. Dan ovulation pun positive juga. Apa maksud ni? Sebenarnya saya mengandung ke tak ? #firstmom #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya

6 Balas

Ada org share klu upt positive, opk pn akan ikut naik terang. Apa2 pn, klu dh upt positive confirm mngandung dh tu. upt dh detect ada hormone hcg dlm badan. Scan tvs dkt swasta klu mau confirm, biasa dkt klinik kesihatan dorang scan abdominal ja kdg nmpk kdg x, nti sis lg stress

5mo ago

Ye betul. Mcm kes sy juga.. opk upt positive lain pekat😆

awk tk check upt ke sis? sbb sy dulu ttc mestilah check opk kan , dlm seminggu jugak hri2 opk sy 2line astu sy pelik sy test lah upt rupanya pregnant

ovulation kit tu klau x subur pun mmng naik Dua line. yg betul ikut upt ye.mungkin baru lg dlm 4-5 mnggu mcm tu..

Sbb klo preggy, opk akan +ve.. Upt +ve 10 hari lepas so awk memg dah mengandung! Tahniahh! 🥰

5mo ago

wahhh.... Terima kasih.... hoping for the same good news from Doctor as well... tapi masih awal kan ... sy scan pun x nampak apa2... dah try scan guna kedua2 cara

OPK memang kadang boleh salah detect HCG instead of LH. percaya UPT.

Ikut result UPT