Rawatan GDM semasa hamil

Saya tress skrg ni bila dpat tahu ada GDM...pregnant sebelum ni tiada sejarah...ini pregnant yg ke 3 dan ada GDM...makanan mmg saya jaga waktu pregnant..tapi saya cuma xdapat kawal makan buah...saya mmg akan mkn buah yg byk setiap hari dengan alahan yg teruk 😭😭😭😭

4 Balas

Boleh google byk je buah yg tinggi kandungan natural gula nya.. lain la awk mkn jambu batu dgn apple hijau hari2. Rajin selidik dkt google buah2 yg awk mkn tu dkt google tngi ke tak gula. Jgn stress2 dah ksian kt baby. Klu nk cpt turun gdm tu g blend peria katak dgn apple hijau minum air die tu.

kalau gdm buah mmg kena krg kan. kalau anggur tu 1hari 8bijik je. jambu 1hari 1biji. lain2 buah yg tinggi gula tu 1 hari 1 potong.

kalau nak selamat amalkan jambu batu je sis..saya pon gdm on insulin n ubat..dietation suruh makan buah jambu je..utk ibu gdm..

2y ago

4 kali cucuk sis..

Buah apa yg gandungan gulanya tinggi dah tidak tinggi????

2y ago

boleh google sendiri. anggur salah 1 nya. sbb tu xboleh mkn byk.