buku kehamilan

Saya tidak membuat buku untuk kesihatan ibu hamil lagi , apakah boleh lahirkan tanpa buku ?

6 Balas

Mmg wajib ada buku sis.. utk buat ic bby, dia akn tgk buku pink tu..nk admit wktu bersalin pon nk tgk buku tu.. kalau xde rekord susah nnti nk check kalau ada apa2 problem.. sis g kk bukak je buku pink tu..lpastu klo mmg nk appointmnet kt swasta bole.bawak buku pink tu..smua rekod akn letak situ

Maaf bertanya..kenapa tak buat?..so montly checkup mmg tak lah ye??rasanya tak susah pun nak bukak buku bawak sijil nikah ic awak dgn suami sekali

4y ago

Tak de adikbradik ke..kawan2 yg ngandung tak pernah tanya ke diaorg mcm mana gi check time pregy..masih belum terlambat lagi nak buka buku ni..klu takde pape masaalah boleh je bukak kat swasta.

Baru 4bulan ,bole je nk bukak buku kt mna² rasa mampu swasta pegi swasta ,nt nk bsalin klau tak mampu bole jea terus pegi hospital ..

Melahirkan memang boleh. Tapi procedure jadi rumit sebelum dan selepas bersalin. Macam2 risiko nanti sebab xde maklumat sepanjang kehamilan

4y ago

Buka buku kat klinik kesihatan sis. Kalau nak bersalin kat hospital swasta boleh terus buat buku kat swasta.

Boleh sy tahu knp tak buat? Tak sempat ke mcm mna?

4y ago

Buat buku dicas bayaran ke kalau kerajaan or swasta ?

dah brapa minggu?

4y ago

sempat lagi kalau nk buka buku