Masalah alahan hamil

Saya tidak boleh minum air masak dengan banyak. Kerap mual jika ingin minum air masak. Apa perlu saya lakukan? #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya

7 Balas

awal awal je macam tu. Nanti dah habis alah boleh laa minum balik. Kalau haus tapi tak boleh minum, perah/rendam lemon n minum air lemon tu.. hilang rasa payau lidah.

normal also me meme blh telan bila tekak dah lalu benda manis jer,kalau tak muntah air jer memanjang nanti dah okey blh cukup kann 2liter sehari yer

Sama mcm saya mse awal2 pregnant.. awk boleh try minum air masak sejuk. Insha allah boleh telan. Minum air manis je x elok juga 🙂

saya pun diawal kehamilan xdpt minum air putih...lidah rasa pahit.pakar pemakanan suh minum air putih yang sejuk.sekrang dah ok.

Boleh cuba perah limau/lemon utk bg berperisa

Letak sunquick sikit just untuk ada rasa.

normal kot ..sebab sy pun mcm ni..