7w5h - Tiba2 pitam- mommy ada pengalaman ka?

Saya tiba2 rasa nak pitam. Takut punggung terhentak jika tiba2 tidak sedarkan diri saya terus baring dimana saya berdiri masa tu.

3 Balas

saya pernah sebab berdiri dalam masa yg lama & kurang makan sarapan pagi. Biasa lah mula² tu alahan teruk then bila rasa pening cepat² saya duduk depan kipas pastu baring pelan².

Check tekanan darah. Boleh jadi darah tinggi atau darah rendah. Time pregnant ni hormone tak stabil, darah boleh naik turun, diabetes pon boleh kena

Jumpa doktor. Pernah tapi nasib baik tak pitam sbb dh nmpk gelap kemudian cerah balik. Rasa sekali masa first time nak muntah masa awal pregnant.