Ttc setahun , period delay 10 hari

Saya test dh bnyak kali , ada yg positif dan ada yg negatif.. period saya delay dh 10 hari , smalam saya pegi klinik doc scan ckp ada cyst.. lpastu buat upt negatif.. doc ckp sruh tggu lgi 2mggu test upt blik.. harapnya ada la rezeki kalini.. lpastu saya nk tnya mcm mana nk kecutkan cyst ?#ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

Ttc setahun , period delay 10 hari
1 Balas

Awal sangat sbb tu result klinik negatif. Klinik nk result double line sama terang sis. Saya tunggu sebulan lewat period baru ke klinik untuk pengesahan kehamilan. Masa ni line dh sama terang. Cyst tu besar x? Doktor ckp apa? Bahaya x? Masa 8w scan umur bakal janin 6w. Doktor nmpk ada cyst tp terlalu kecil. Doktor pakar O & G ckp cyst saya utk support kehamilan so x bahaya. Biasanya cyst ni akan hilang sendiri. Jika masih x hilang tapi x membesar doktor akan pantau shj. Tapi jika x hilang & membesar kena buang cyst tu. Sis boleh tanya doktor ada ke cara kecutkan cyst. Sis byr doktor tu. Biar lah doktor tu berikan jawapan.

3y ago

doc ckp tak bhaya... sbb cyst tu kecik dlm 1.67cm.. sbb saya biasanya period 29/7 bulan 8 delay.. harapnya adala rezeki nk dpt baby.. doc cuma ckp jgn makan splement yg pelik²