Madu lebah

Saya tersuap madu campur air dekat anak baru masuk 6 bulan, sy bg sikit hujung2 sudu nak bg rasa. Lepastu tetibe otak terfikir eh madu boleh ke, baca semua cakap tak boleh. Ya allah takutnya rasa. Ada tak mom yang pernah bg anak madu campur air hujung2 sudu, kat anak. ada apa2 jadi ke?

2 Balas

hi mummy, madu sangat2 bahaya untuk baby bawah 1 tahun ya . sebab madu ada bacteria yang boleh menyebabkan keracunan. hopefully baby baik2 saja.

1y ago

Insya-Allah takde apa tu. At the same time pantau baby kalau ada apa apa kelainan.