Saya dah lama teringin nak hamil.

Saya teringin nak hamil cuma saya ada masalah berat badan berlebihan and period boleh dikatakan tak datang setiap bulan. Doktor sarankan makan ubat turun period , dan saya cuba amalkan jus zuriat serta asid folik, ada kemungkinan boleh berjaya hamil ke ?

3 Balas

in shaa Allah puan. ada rezeki puan tu nanti. cuma pada pandangan saya puan perlu utk cuba kurangkan berat badan sedikit. kebanyakkan org nak hamil tp pemakanan tidak dijaga dan mengalami berat badan yg berlebihan akhirnya bole menjejaskan utk hamil. mngkin puan bole cuba kurangkan berat badan dan sambil terus amalkan jus zuriat serta asid folik tu🥰

2y ago

thanks bella for ur advice! will try to lose my weight . 🥰

inshaallah boleh tapi memang kene jaga makan kalau nak pregnant itu paling penting buah buah makan kene start diet semua tu penting

inshallah ad rezeki sis nt bnyakkan berdoa ye... doakan sy jugak supaya thun ni ad rezeki untuk sy menimang cahaya mata🤲