Teman di hospital

Saya tengah pregnant anak ke 2. Anak pertama umur 2 tahun 4 bulan. Jenis tak nak orang. Dia nak mak n ayah dia je. Lepas tu jenis menangis yang susah sangat nak pujuk dan diam. Saya asyik fikir je dan asyik tertanya2 siapa nak jaga anak pertama nanti bila saya nak bersalin di hospital nanti... kalo suami yang jaga sape plk nak temankan saya di hospital ye... saya takut sorang2... ada tak ibu2 yg pernah lalui situasi ni? Ibu buat mcmne ye.. #ingintahu

1 Balas

Kalau sis bersalin swasta, suami boleh teman bermlm boleh bawa skali anak yg 1st tu bermlm di hospital. Setahu sy, kalau sis bersalin di kerajaan, suami mmg x akan dpt teman bermlm. Suami hanya boleh teman di LR. Masa tu mgkn boleh mak @ kakak sis dtg skali bw anak 1st supaya die tahu mak & ayah die ada, cuma x dpt temankan die waktu tu saja. Nnt urusan bersalin sis dah selesai, suami balik, anak 1st boleh bersama semula ayah die.

2y ago

terima kasih ye sis kongsi...