SAYA NAK TANYA KALAU BAGI DAH 4 WEEKS KITA BOLEH BERSETUBUH DENGAN PASANGAN KE? ADA EFFECT APE2 TAK?

Saya takut jadi apa sebab tu saya tnaya 🙏🙏maaf kalau soalan membuatkan anda tidak selesa #ingintahu #ingintahu #firstbaby

13 Balas

sebenarnya boleh je bersama sis. mmng takde halangan untuk bersama sepanjang pregnant journey. cuma awal pregnant, slow2 je, jangan terlalu aktif. dulu sy ada spot red (tompokan darah brapa ketul je), bila pi klinik, dr kata sebab terlalu aktif masa bersama. dr sarankan untk stop bersama sebulan.. tpi, sy ttap bersama jgak hahaha alhamdulillah takde apa pun tu. itu normal kalau tompokan darah sikit, tanda kita dh pregnant jgak tu. sbb klau x pregnant, xde spot red tu hehe. jangan risau ya sis. boleh je, cuma slow2 dan jaga diri ya🥰

sya hari tue x sedar preggy , bersama je mcm biasa.. 14weeks bru tau preggy tiberrr x berani nak bersama plak.. 😂 sblm2 ni helokkk je bersama, dpt tau pregnen trus takut bersama 😅.. alhamdulillah dh selamat bersalin, sepanjang kehamilan xprnh keluar blood spotting ke apa.. ikut badan masing2.. ada yg tough ada yg fragile..

Pengalaman sy anak pertama awal kehamilan bersama xde mslh..ni masuk anak kedua baru 8weeks so far alhamdulillah xde mslh jgk nk bersama..pernah tny doct kata ckp ada bloos spotting jgn buat..klu xde mslh teruskan mcm biasa huhu

Boleh je awak, tapi org kata awal kehamilan ni, kita elakkan dulu, Bagi kandungan kuat dulu,Kdg kita tak tau kandungan kita macam mana, kdg tak berapa kuat, boleh buatkan bleeding.

Boleh bersama tiada masalah tapi kena tgk kondisi badan masing2. Macam say ada spotting awal kehamilan jadi saya mmg x bersama sampai kndungan 5 bulan. Apa2 kenali bdan dlu

atas badan org jgk awk. ada rahim kuat. ada yg x. mcm sy,xde masalah masa 1st pregnancy. 2nd baby ni asyik bleeding je. sbb ada penyakit lain. so sy cuba elakkan

Kalau boleh elak dulu tapi ikut badan masing masing . Saya dari first trimester bersama je cuma slow slow .

lebih baik elakkan dlu.. sy pernah ade pengalaman bleeding lps bersama mse bru tau pregnant

nurse kk sy x bg bersama lagi smpai baby dah besar sikit.. sbb 4 week kecik sgt

Better elak dulu. Trimester kedua baru start semula. Bg kandungan kuat sikit.