Apa yang perlu saya lakukan awal kehamilan ?

saya tak tahu nak buat apa . apa yang perlu sy buat ? cek baby ke buat buku ke ? sy baru cek pregnancy test harini

Apa yang perlu saya lakukan awal kehamilan ?
1 Balas

1st. kena tau berapa weeks, kira sendiri dari 1day last period. kalau bru 4w, boleh pegi farmasi beli folic acid. makan setiap hari 1biji, jgn miss. jgn buat kerja berat. jaga makan. nanti dh 8w ke atas boleh pegi scan dkt klinik swasta duluu. dah complete heartbeat bby, baru bukak buku pink. jgn pegi scan awal, sebab bwh dri 8w mmg x kn nmpk complete lagi pertumbuhan bby tu. nnti jadi risau la overthinking.