sakit bahagian bawah vgna

saya sudah 32 mggu tp bahagian bawah vgna tu terasa sakit , normal ke tak ? haritu checkup nurse kata kepala baby sudah dekat bawah #newmom

1 Balas

yups betul tuu sis .. kepala dh kt bawah, mmg akan sakit bawah tu, sbb diaa tekan .. normal, yg x normal rse contraction tu kerap, stiap 5 10minit .. takut jln dh bukak, klau setakat contraction skjp, pastu 2 3jam bru ada lagi contraction tu, tu kira panggil brixton Hicks, contraction palsu, ni biasa klau dh msuk 30weeks ke atas .. jgn risau ye, just monitor kerap ke x je tekanan tu