Sakit MATA & Baby 1 Month.

Hi.. Saya & suami dua2 kena sakit mata.. Dan baby kami baru berumur sebulan lebih. Risau sgt berjangkit kt baby. Sapa ada pengalaman handle baby time sakit mata? Atau siapa ada petua sembuhkan sakit mata dgn cepat (selain ubat dr Doktor)...

4 Balas

Selalu basuh mata dengan air, bila ada rasa keluar air mata tu cepat cepat basuh dan elakkan pegang baby masa mata tu berair. Sentiasa basuh tangan, saya buat macam tu seminggu dah elok

Pakai spek hitam dlm rumah...sy pernah mc sbb terjangkit dgn anak pengasuh...so kena Jaga anak kt rumah. Alhamdulillah baby ok cuma lawak la mak pakai spek hitam hehe

Wash hands as frequently as possible to avoid cross infection...

boleh ubat pakai air susu ibu .. titikan air susu kat mata ..