Upt negative

Saya sorang ibu kepada baby berumur 5 bulan yang full bf.. period saya bulan ni dah seminggu lewat, 2 hari lepas ada cek upt dan negative.. Saya dan suami merancang sdiri je,risau pulak takut tetiba pregnant..🥴

Upt negative
6 Balas

hi jangan risau mummy. saya pun merancang sendiri je lagi saya czer takut jugak anak baru 4 bulan. tapi memang hormon tak subur bagi ibu yg bf anak. inshaAllahh lambat lagi pregnant

3y ago

huhu alaa yekee takutnyaaa. kena jaga betul2 la ni sebab saya czer

Fully bf mmg perancang semula jadi tapi smpai 6bln je sbb hormon masih tinggi, lps tu dia mcm kurang berkesan 😂😂 kalau risau terpregnant better pakai perancang..

InshaaAllah normal. Sis positif je skrg n cuba rancang. Sy suggest rancang sndri wlpun para nurse n doc lebih pilih bagi suntikan atau pil perancang.

Ank sulong sy dulu full bf..tp blh mngandung juga..baby umo 5bln dh mngandung ke2..pas bsalin ke2 sy trs amik pil perncg keluarga

normal sis.....sya dlu czer ak ptma......umur baby 8 bln bru sya dtang priod....lpastu bln9 sya prgnant...

3y ago

Haah sy nk tau jugak

normal