Ibu diabetes ??

Saya skrg umo 32thn mengandung 8weeks.. Tapi dua tiga harini kerap keluar air darah.. Risau sgt2 sbb 1st (3 thn lepas) dh pernah gugur 1x (masa kandungan 4weeks).. Tapi scan & check perut 24-11-19 bru ni kt klinik ibu & anak kandungan dlm keadaan baik & jantung dh mula bdegup.. Masa tu rsa happy sgt2.. Tpi doktor pakar ckap sy kena hati2 dgn kadar gula dlm darah sy tinggi 9-12 mmol/L (sy ada kencing manis sblm preggy).. Sbb itu blh buatkan keguguran @ risiko lain.. Doakan sy & kandungan dlm keadaan baik & sihat yer mommy2 semua.. #RisauSgt2 #8weeks #Diabetes ??

1 Balas

Control manis...nasi tukar p beras perang...jangan minum 3in 1.soda.air manis.juice.cake.biscuit.semua yg manis jgn ambil...susu beli yg fresh milk...bila gula dlm darah tinggi..makan sikit manis pun naik...sangat bahaya...klu x control anytime blh miscarriage...