alasan untuk minta czer

saya skrg nak masuk 28w.. doc tanya nk czer atau normal.. sy ckp nk czer.. x berani nk normal,.. apa alasan y sesuai ya... sbb doc nak alasan kukuh knp nk czer 🤣 ne prgnancy y ke2.. 1st hari tu czer sbb air ketuban bocor d minggu ke31... baby prem.. sy ada gdm... sy xnk try normal... nk czer ... tp doc minta alasan... jd xtau nk jwb apa...hihi#ingintahu

5 Balas

i consider u go to swasta la eh. since u pun tade share more info regarding ur condition ke so i think maybe u boleh je bagitahi doc u i nak lock date sekian2. sbb mcm my mom dlu pun drkat avisena last pregnancy dia elective czer bcs dia nak adik i keluar same date tarikh birthday my dad. but masa tu pun my mom dah 37y. i pun bersalin swasta by my gynea tak pernah tanya i nak consider csac or not. since ur doc ada tanya and maybe u lebih prefer that way so speak up je dgn ur doc. plus at the end u are the one who pay the bills. if doc tak rasa u perlu kan csac dia takan tanya u mcm tu kan 😅😅

mcm sy sebab ivf pregnancy, infertility 8 tahun. so ni kira precious baby. selain tu gdm on metformin n ada fibroid. masa details scan, pakar mmg tanya nak caesar ke normal? sy cakap nk caesar. Beliau pun kata tu yg sebaiknya sbb kalau induce utk 1st baby ni ambil masa lama sikit..

Boleh je minta. Ada kawan saya bagi alasan sebab dia sakit lama masa nak deliver 1st baby. Jadi rasa takut sgt. Since dia ada gdm n hb low, doctor allow. Doctor mmg akan advice bnyk kali sehingga the date before you nak deliver. Boleh try n stick to your decision.

Sorry mommy. Story u tak jelas la😅 U bersalin hospital apa? Gov ke private? Ni first pregnancy ke bukan? Kenapa doktor tanya macam tu? U ada masalah kesihatan ke? U tak include details hehe

alasan sbb sbm ni dh czer, xnak ambik risiko. ?kot😆

6mo ago

sy jwb td sy dah rasa czer..so xnak rasa normal..doc mcm geram plak dgn jwpn sy..hahaa