Baby dalam perut kurang aktif

Saya skrg dh 27w.. skrg ada makan ubat gdm. Normal ke kalau baby dalam perut jd kurang aktif lepas start makan ubat tu. Ada risau sbb tahap aktif tu beza sgt dgn sebelum start ubat#pleasehelp

4 Balas

selalunya movement baby kita start kira 28w sebab sebelum tu memang belum konsisten atau cukup kuat pergerakan baby untuk kita detect secara konsisten. tapi kalau sis memang sebelum ni konsisten hari2 boleh rasa baby gerak, and memang rasa baby gerak lain dari biasa, pergi je check ya. saya percyaa ibu yang paling faham keadaan baby dia sendiri macam mana. moga Allah jaga 💜

Sebelum ni aktif banyak ke awak ? Mungkin baby dah ada waktu aktif dia . Sebab saya pun gdm on ubat metformin since 17w. Skrg dah 31w. Alhamdulillah baby aktif . Kalau kurang pergerakan baby masa 28w, memang kena refer doctor

advise sy mudah. if awak rasa abnormal dr biasa pergi private clinic then scan utk lihat condition baby😊

awak makan ubat apa tu? kalau rasa abnormal pergi check