Ada tak yg dah lahirkan baby msa hb low bawa 10/9/8?? Selalu kalau HB LOW baby kluar awal ke? Risau

Saya skrg 25weeks. Dah macam² makanan penambah darah sy makan, hati, daging, bayam, jambu batu, delima, mkan kacang hari² tp HB itu² juga x naik 9.7/9.5 paling rendah 9.4 nurse suruh ambil maltofer tiap pagi sebelum sarapan. tapi HB still x naik² smpi skrg. Masa tri 1 mkn iberet. tu pn naik 11.4, tri 2 doc tukar MALTOFER. skrg dh tri 2 susah dah nak naik. Ada tak yg macam sy tapi dah bersalin? Baby okay x? Atau ada yg lahir pramatang? Tumpah darah ke?? #firstmom #hblow

28 Balas

Saya anemia. Pernah hb 8.9. Slps cuba brp ubat, maltofer je y boleh sy makan. Tp hb xnaik. Pd minggu 30+, Dr bg ubat tmbh hb melalui drip. 4 kali drip sy kena ambik. Tnggu setiap kali masuk ubat selama 2 jam. Alhamdulillah hb makin naik. Masa bersalin 39w, hb 11 lbh.