Ada tak yg dah lahirkan baby msa hb low bawa 10/9/8?? Selalu kalau HB LOW baby kluar awal ke? Risau

Saya skrg 25weeks. Dah macam² makanan penambah darah sy makan, hati, daging, bayam, jambu batu, delima, mkan kacang hari² tp HB itu² juga x naik 9.7/9.5 paling rendah 9.4 nurse suruh ambil maltofer tiap pagi sebelum sarapan. tapi HB still x naik² smpi skrg. Masa tri 1 mkn iberet. tu pn naik 11.4, tri 2 doc tukar MALTOFER. skrg dh tri 2 susah dah nak naik. Ada tak yg macam sy tapi dah bersalin? Baby okay x? Atau ada yg lahir pramatang? Tumpah darah ke?? #firstmom #hblow

28 Balas

xla sis..saya pun hb low..alhamdulillah..39week bru bersalin..masa nk bersalin drh naik 10.5..nurse xckp apa pun..jnji bukan bawah 10..masa mengandung ssh nk dpt capai 10.. alhmdulillah sy mkn maltofer n iberet..hari nk bersalin naik cntik..dpt bersalin normal..syukur..dh 8 bln skrg baby sy..