Ada tak yg dah lahirkan baby msa hb low bawa 10/9/8?? Selalu kalau HB LOW baby kluar awal ke? Risau

Saya skrg 25weeks. Dah macam² makanan penambah darah sy makan, hati, daging, bayam, jambu batu, delima, mkan kacang hari² tp HB itu² juga x naik 9.7/9.5 paling rendah 9.4 nurse suruh ambil maltofer tiap pagi sebelum sarapan. tapi HB still x naik² smpi skrg. Masa tri 1 mkn iberet. tu pn naik 11.4, tri 2 doc tukar MALTOFER. skrg dh tri 2 susah dah nak naik. Ada tak yg macam sy tapi dah bersalin? Baby okay x? Atau ada yg lahir pramatang? Tumpah darah ke?? #firstmom #hblow

28 Balas

sis byakkn makan buah jmbu batu jgn ltak asam Tau lpstu mkn kcg kuda rebus mkn dging2 kerang kne rebus btul bersih pstu try mnum susu kurma farm fresh or susu fresh milk farm fresh minum susu byk skit inshallah naik t hb tuuu tp jgnla give up mkn msa jgk mcm Sy dlu alhamdulillah last naik 11.4 je tp ank ckup bln LG 1 Ari due date da kuar dlu lpstu Sy emergency ceaser alhamdulillah ok sume xde mslh ank Pon kuning smnggu cmtu je xde mslh apa2