Ada tak yg dah lahirkan baby msa hb low bawa 10/9/8?? Selalu kalau HB LOW baby kluar awal ke? Risau

Saya skrg 25weeks. Dah macam² makanan penambah darah sy makan, hati, daging, bayam, jambu batu, delima, mkan kacang hari² tp HB itu² juga x naik 9.7/9.5 paling rendah 9.4 nurse suruh ambil maltofer tiap pagi sebelum sarapan. tapi HB still x naik² smpi skrg. Masa tri 1 mkn iberet. tu pn naik 11.4, tri 2 doc tukar MALTOFER. skrg dh tri 2 susah dah nak naik. Ada tak yg macam sy tapi dah bersalin? Baby okay x? Atau ada yg lahir pramatang? Tumpah darah ke?? #firstmom #hblow

28 Balas

sy hb low. hb around 10 ke 10 lebih ja masa 1st pregnancy. masa last checkup before delivery pon naik 10.9 cm tu. Sbb sy ada talasemia trait. baby lahir 38weeks 2day. secara normal. berat baby 3.15kg masa lahir. alhamdulillah baby sihat. ada kuning around 2weeks++ ja. jgn stress. pk yg baik2 dn minta yg baik2. sebab kita dah usaha buat yg terbaik. selebihnya berserah kpd allah. semoga dipermudahkan urusan awak❤️