Keputihan yang saya alami

Saya sering keluar keputihan yg agak kuning , berketul & agak berbau hanyir.. adakah ia tidak normal ? 🙁 saya risau ia menjejaskan kandungan..

Keputihan yang saya alami
3 Balas

sy pun mcm ni sis, tp sy punya kpthan tak berbau, tp smpai bleeding bhgian laluan sbb kputihan bnyk sngt.. Dr. dah swab nak detect ada gbs ke x.. tp alhamdulillah tak ada . dia bagi ubat insert lps tu dah okay dah.. tak banyak sngt .. tp still ada sikit2, better dari sebelum ni.. Dr. kata keputihan ada tu normal . tp kena pantau jugak.. kalau smpai trlmpau bnyk, gatal, busuk dan berubah wrna hijau atau koko kena cepat2 dtg hsptal balik .

2mo ago

sy pernah 2kali keluar keputihan koko2.. kedua dua sy g kecemasan utk check . sy ada tnya dr . dr kata kalau kluar smpai koko2 tu xnormal . kena g check . masa sy check tu . dr ckp kawasan dinding melecet sbb keputihan terlampau bnyk .. nasib baik dekat bhgian pintu jalan baby okay . xda apa2 . sy rasa kalau awk kluar koko2 . awk pergi je check . risau kalau apa2 je . sy risau sngt sbb sy pernah ada sejarah keguguran ank pertama ..

Inform doktor masa upcoming checkup. If no action taken, pergi klinik/ hospital swasta.

Minta doc swab for gbs