abort

Hi saya sepatutnya 11minggu tapi baby dalam kandungan baru 6minggu so doktor kate kena abort macam mane ye..saye rasa buntu

1 Balas

kalau doctor declared abort, kiranya baby mmg tak ada development and kemungkinan cell mati. masa saya dulu saya diberi pilihan untuk tunggu dia turun sendiri atau d&c. masa saya rujuk hospital serdang, mmg boleh buat d&c tapi kena tunggu tarikh dari doctor, jadi mungkin 1-3 hari lagi. jadi saya decide untuk biar kantung turun sendiri sebab shape kantung saya pun dah membujur nak turun masatu.