Anak picky eater .

Saya seorg ibu yg sedang susah hati dgn anak yg cerewet tentang makanan , sy dah buntut nak selesaikan masalah ni . Saya dah cuba macam² untuk anak sy makan tapi tetap sama dia tak nak makan juga .Saya harap ibu² atau org yg pernah mgalami hampir sama masalah seperti sy ni boleh share ... Apa yg patut yg buat ?#bantusharing #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

hi mommy. memang mencabar nak layan anak yang picky eater dan sekarang saya tengah lalui. kalau situasi saya sendiri,anak takmau makan nasi berlauk makanan keluarga. jadi saya masak nasi goreng untuk anak. kadang-kadang masakkan mi,bihun atau maggi untuk anak. tak kisah masak apa pun. olah je. kadang bihun tu saya celur dan masak ladna. sikit sebanyak dia makan jugak.