Makanan baby

Hi, saya seorang ibu yg berkerja. Baby dh nak masuk 6 bulan next week. Macam mana nak siapkan makanan dia and hantar kat pengasuh ye? Maaflah, ni anak saya yg first. Belum ada pengalaman lagi. #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby #bantujawabbunda #slowcooker

4 Balas

mula mula kena kenalkan makanan basic dulu bubur nasi putih sahaja 3 hari bubur + Carrot blend 3 hari bubur + brokoli 3 hari bubur + ikan bilis 3 hari bubur + telur putih rebus 3 hari sebab nak tahu anak ada alahan ke tak. apa apa makanan untuk bayi 6 bulan kena buat blend. saya macam macam saya buat. buat siap siap. and frozen kan macam kuib tu. senang. cuma bubur saya tak buat frozen. paling penting tidak perlu letak perasa and garam dan sebagainya biar makan plain rasanya. kalau tak nanti anak jadi memilih nak makan. elakkan bagi benda benda manisan dulu ye. buah pun bagi dalam puting yg boleh gigit2 tu. yg pasti senang hancur ☺️

Hi dear, boleh follow facebook happy baby foods malaysia. Sana banyak resipi & tips utk ibu nak siapkan mknn utk baby terutamanya yg bekerja. Search je nak apa, semua ada situ ☺️

klau mommy susah boleh dptkn mknn yg mudah bancuh mcm jenama izzly.. tu sng je...bg pengasuh.msty pengasuh pun suka..mnyenangkan dia

Cuba join group fb Resepi Makanan Bayi. diorg bnyak share resepi, cara penyimpanan. bnyak lgi laa tips lain 😄