Anak 3 bulan lebih suka tidur meniarap

Saya selalu baringkan dia mcm biasa nanti dia akan tidur meniarap juga. Macam mana nak buat tu. Khusyuk dia tidur. Nak ganggu takut terjaga terus

2 Balas

Tidur meniarap ni tak digalakkan pada umur 0-4 bulan untuk mengelakkan risiko SIDS. Kalau begitu, ibubapa kena kerap pantau tidurnya. Saya ada tengok cara bedung yg lain drpd lain yg mana tak bedung keseluruhan, just gulung je kain dan bagi anak tidur atasnya dgn cara meniarap. Saya tak pasti ia selamat atau tidak untuk tujuan keselesaan anak tidur meniarap dan mengelakkan SIDS.