Morning sickness experience

Saya sebelum pregnant mmg gila kopi, semua kopi dan kena minum harihari. Dulu addicted sampai 7cup/day cut lg cut lg sampai 2cup/day, cuma skrg lepas tau pregnant mmg tak blh minum kopi 😌 jgn kan minum cium bau dah mual loya muntah 😂🤷🏻‍♀️#pregnancy #firstmom

4 Balas

Orang kata sejak mengandung, apa yang kita suka sebelum mengandung jadi tak suka bila tau mengandung. Macam saya tiap2 minggu minta kat husband stabuck and saya suka makan Auntie Anne, tapi sejak mngandung, kalau pergi jalan ke, kalau lalu depan kedai tu memandang pun tidak. Hahaha. Sejak prgant berkenan betul makan pedas, padahal sebelum ni kureng and saya suka makan ayam penyet😂. Sampai kadang tu tiap hari masak ayam penyet😅, siap buat sambal dia letak dalam peti😂. Bila pikir balik kelaka kdg tu, selera berubah2.

2y ago

Betul awak, mmg gitu la sya, kawan saya lagi la, suka bau uniqlo, tiap minggu suami dia bawak dia masuk uniqlo, pergi amik bau jee😂. Tak tau la yang tu alah ke mngidam😅

Sama mcm sya jgk before pregnant mmg hantu kopi. Kopi hitam kaw tu lagi lah kalau boleh bancuh pakai jug minum sorang2 hari2 pulak tu. Skrg dh preggy tengok kopi pun tak lalu 🤣

2y ago

tu la tibatiba bangun nak bancuh kopi dah pening bau mcm bau hapak ka apa ntah sekali rasa aduh pelik laa. 😂

mcm i dlu sis..tp lps beranak pun i tacod na mnum caffeine..mayb sbb morning sixnes i trok mse tue..

2y ago

kan! adui takut la tbawa sampai lepas beranak

mse hamil mmg xelok mnum sbb isau hb low..nk mnum boleh kurangkan ..

2y ago

tak dpt minum dah. taktau la klu lepas beranak blh minum lg atau mcm mana