Sekadar Luahan Perihal Mertua

Saya sebelum ni TTC 3 tahun, tahun 3 perkahwinan kami baru dikurniakan cahaya mata. Ketika bersalinkan anak saya , saya koyak di peringkat 3rd stage . Suami anak sulung dalam keluarga. Saya faham perasaan excited family suami terutama ibu dia apabila menimang cucu. Tidak sekali saya halang mereka berjumpa cucu mereka, peluk, cium,dukung, beri susu walaupun baby saya sedang tidur..dan baru sahaja tidur. Kadang pernah terdetik dihati saya risau jika anak saya bangun, semalam sudahlah dia tidak tidur sebab colic tapi, sebab saya hormat family suami saya biarkan dorang bermain dgn anak saya, dgn suara dorang bising2 gendong2 anak saya dgn keras . Cuma, saya terkilan sungguh kenapa bila waktu saya ingin pegang dan cium anak saya, ibu mertua halang dan marah saya. Halau saya dari mendekati anak saya risau kalau saya jadi punca anak saya terjaga. Terkilan sungguh saya sedangkan saya x pernah layan dorang sebegitu apabila dorang bertemu anak saya. Sekarang saya rasa mcm dah mls nk bg dorang jumpe ank sy .

1 Balas

awak luah dkt husband yaa ,minta pendapat dia mcm mana. maybe dia bole slowtalk dgn family dia ke. n kes awak ni kan, maybe mertua awak tak bagi takut awak amik anak bawa masuk bilik tidur kot. tuh yg halang awak.