Entahlah hamil atau tidak

Saya sdh ttc 5 tahun. Semua cara sdh saya cuba. sehingga la saya berurut dgn tukang urut yang berpengalaman. Saya jenis period teratur. pada bulan pertama saya berurut, menurut tukang urut rahim saya ada kebelakang sikit. Bulan kedua saya berurut, tukang urut cakap saya hamil tapi masih peringkat awal. Saya ini jenis yang percaya dan tidak percaya, tapi saya tetap berurut dengan beliau, sbb saya ini jenis suka berurut buang angin. utk makluman, saya suka buat test upt. awalnya hasil upt saya positif cuma samar, sehinggalah sekarang sudah masuk 4 bulan masih upt samar. Saya ke clinic swasta, Dr cakap rahim saya bersih dan kembang sikit, tidak ada cyst atau fibroid atau apa2 yang bahaya dalam rahim saya. Yang peliknya period saya masih on setiap bulan. tepat pada waktunya dia akan datang. Sekarang ini perut saya semakin nampak buncit, cuma tak berapa nak nampak, dan rasa ada gerak2 dekat perut terutama waktu tidur pagi, petang dan waktu tidur malam. Saya bingung dengan keadaan saya, sudah ke clinic masih ckp benda yang sama, upt hasil samar2, period on setiap bulan, tapi kata tukang urut normal dan baby masih d tempat yang sepatutnya. Ada yang macam saya tak?😭😭😭😭😭😭😭😭 Hmm.. #bingung

4 Balas

Mungkin pregnant tu.. InsyaAllah, sepatutnya doktor kne buat blood test utk kira beta hcg sama awk pregnant atau tidak, sy paham sgt perasaan awk, sbb sy pon ttc 10 tahun,cuma rezeki sy tahun ke7 pregnant, tp rezeki x panjang, then tahun ke9 2 kali pregnant.. Now tahun ke10 pregnant.. Kita doa Same2 ok😊

Scan perut tak? Sepatutnya kalau dah nak masuk 4 bulan tu mesti dah nampak janin. Selalu 5/6 minggu pun paling tidak nampak kantung

untuk kepastian kena check melalui darah awak . kalau masih belum ada rezeki ,awak & suami boleh check kesuburan dimana2 klinik .

Moga ada rezeki sis tak lama lagi. Moga dipermudah urusan juga