Dapat makan ubat atau tidak?

Saya sakit batuk hampir 3 minggu dah. Tapi tidak berani ambil apa² ubat. Sudah try cara² lain tpi still x sembuh. Ada tak yang pernah ambil ubat batuk masa 1st trimester? Saya buntu nak tanya siapa². Sangat² tidak selesa dengan batuk mcm ni. Anyone blh bg suggestion or ada yang mcm saya skg? #1stimemom #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

jika panadol hanya 2 biji sehari dibenarkan oleh doc kk sewaktu kena mild covid ari tu..lbhkan makan herba curry yg blh panaskan dada kita dan elak minuman atau mknan sejuk hingga pulih. Lebihkan buah dan sayur. Herbs since jgn depend on meditation pills or syrup. Msh teruk sgt cuba dptkan nasihat doc utk syorkan ubat.

Sy ada tp doktor klinik yg bagi. Ubat batuk jnis cecair, doktor kata yg tu selamat utk ibu mengandung. Sy batuk sbb byk mkn tembikai sampaikan suara pun hilang.

saya pun tengah ambik ubat batuk juga.. pergi je farmasi cakap ubat balik untuk orang mengandung. nanti dia bagi... takde masalah sis

2y ago

ooo.. yaka? mau try nt. sbb sy byk sgt bca google, semua mcm x galakkan.. jdi tkut nak ambil apa2 ubat. ni pun baru 1st time pregnant.