9week pregnant

Saya risau upt saya kurang terang dari sebelum ni🥲 Normal ke T lagi terang? Masa checkup 8week kantung saya size 5week masih blm nmpk bby. Saya risau sangat skrg. Saya skrg follow up klinik swasta . Harap harap ada rezeki saya & suami. #ttc1y3m

9week pregnant
18 Balas

oh ini bukan hcg rendah puan ☺️ tp ni dh terlampau tinggi hcg jdi dia akan lebih terang dr pda C karna T itu dia adalah results lain lah klo T yang memudar.. saya 5w smua smaa terang dah 6w T tuh lg terang.. knp ramai org2 ckp xpernah kena upt mcm ni sbb mereka ckup tau preagnant dh conform preagnant buat ap upt lagi haa gtuu puan untuk msalah size kantung puan lain dr pda usia kandungan puan selama msih tiada bleeding spotting dll. itu ialah kebanyakan normal sbb apa mcm tu.. sbb kita xtau bila proses persenyawaan berlaku nnti bila dh scan due date akn ikut tarik scan biasanya lah . vitamin jgn lupa mkn.. jaga pemakanan rehat elok2.. jgn penat2.. ada turun darah ke apa ke.. trus gi dokter ☺️

2y ago

Baik faham . Terima Kasih Puan🥰

sy skrg 10wk 4hari..msa 7wk tu sy dpt tgok dh,hosptal scan..comel je kcik lgi..kbetulan sy pitam dkt hosptal time tu g melawat adik accidnt😅 alih2 org yg melawat jdi org skit,dpt dok ktil dpn adik hahaha,dieorg ckp sy jtuh kuat sbb tu pihak dieorg nk scan tgok tkot ada kesan pd kndungan..alhamdulillah xda apa2 cuma lutut jela yg lebam😝 mmg buat hal btol huhu

2y ago

Alhamdulillah nasib Puan tak ada apa apa & bby kuat 😍

sya pun masa wat cekup 10week doc kata baby dlam 8 week.. msih kecil.. now dh 17 week🥰🥰.. tpi perut still x nmpak agi😅😅.. cuma puan kena bnyak berjaga.. jngn buat benda2 berat dlam trimester 1 ni.. insyallah rezeki allah beri🥰🥰🥰

2y ago

Terima Kasih puan . Baik InsyaAllah. Jadi size kantung berubah sikit la kan Puan ? Baik semoga dipermudahkan segala urusan Puan 🤲🏻 Aamiin

Ms 1st dan skrg 2nd preg, sy ke klinik ms kandungan 5 minggu. Doc still ckp x pyh scan. X nmpk lg tu. Nnti fikir bukan2. Klu upt positif, preg lah tu. Tggu at least 10 minggu br buat 1st scan

2y ago

Baik Puan terima kasih🤗 Ya betul setengah Dr tak buat scan kalau terlalu awal .

sy pula last priod 23/12,msa scan 14/2 tu doc ckp baru 6w1d.pdhl ikut trikh lmp tu da 7w4d,kecik lg doc ckp.sy pn rsau sgt,pdhl ank ke4 da,xprnh scan lari ukuran dr trikh lmp tu

2y ago

trima kasih..awk pn thniah

selalunya nampak janin dan heartbeat time 8 minggu ke atas sayang , kalau size tu lari sikit normal je sbb doc saya kata macamtu ❣️insyallah ada rezeki untuk awak dan suami ☺️

2y ago

Aamiin . Baik terima kasih Puan☺️

Sama macam saya awal2 tak nampak lagi, skrg dah 11 weeks dah nampak baby kecik gerak2. tunggu 2-3minggu nanti sis pergi scan semula ye. InsyaAllah ada tu, baby malu2 lagi ni..

2y ago

Saya dah prgi scan tadi kantung bby baru 6minggu walaupun dah 9minggu. Mungkin dia malu lagi. InsyaAllah semoga ada rezeki saya. Puan 11 minggu ya baru nmpk?

sya scan swasta time 6minggu tak nampak apa² lagi lpastu 10minggu nampak kantung je , masa buka buku pink dr kk scan baru nampak baby and heartbeat

2y ago

Tak pe sis. Tunggu dulu nnt repeat scan semula. InsyaAllah ade rezeki. Tapi jgn buat keje berat2. Jaga kandungan baik2. Dah comfim scan baru buat buku pink pun tak pe.

T akan lagi terang bila hormon sis dah makin meningkat...T maksudnya test line...C pula control line...

2y ago

Baik terima kasih puan. Saya jadi risau sbb dia tak sama terang dari sblm ni☹️ Jadi normal la ya ?

apa2 tahniah sis...tu dh positif..😍 lw 5 week msih bru mmg x nmpk lg..after 8week bru nmpk🤗

2y ago

Terima Kasih☺️ Saya dah 9week tapi kantung baru 6week tdi dah prg check Dr . Semoga ada rezeki saya . Lagi sebulan nnt saya repeat scan .