Nak Mengarut Sat

Saya rindu telur setengah masaaaakkk....... ? Haha. #donemengarut

Nak Mengarut Sat
15 Balas

Just a sweet reminder. Orang pregnant tak digalakkan makan telur half-boiled ye. Sebab bacteria banyak dalam tu, telur tak dimasak sepenuhnya. Sekali sekala makan pon bahaya. Dulu saya try makan, lepastu my mom (a doctor) marah gila like why makan telur half-boiled, its not good for pregnancy. Sis sabar ye, dah beranak nanti boleh la makan 🤗

Sy mengidam nanas manis. Tpi takut nk try. Sbb sy pnye kandungan jenis fragile. Tggu abis beranak nnti. Kena sabor dlu. 😂

Sy dah beranak pun, baru habis pantang. Tazabar nak mkn telur stgh masak, cuma time pkp ni roti xda. 😂

Samaaa. Pastu time pregnant ni la tiba2 terasa nak makan sushi yang tak blh makan tu😂

4y ago

saya pun sdpnye sushiiiiii

sama la..suka bfast mcm ni..tapi demi baby tahan je dulu

sabar ek sis 😂 nanti baby dah lahir puas puas la mkn

Sama la sis. Sabar je sekarang ni 😂

Cntik kejadian nya.. Bpre min msak tlur ni

sy sejak dh msk 7 bln ni, sy mkn je sis..

Hahahaahaha Samala