5 minggu dah mengidam ke?

Saya rasa nk makan macam2 tapi saya baru 5 minggu adakah saya sedang mengidam?? Tapi saya rasa saya nak makan takoyaki...suami pelik asyik nak takoyaki je...boleh ke saya kerap makan takoyaki???

2 Balas

saya dari zaman anak dara pun boleh mengidam macam2 😂 mengidam ni kita punya kemahuan je. cuma bila preggy emosi tu lebih, tu yang jadi bila nak something pun melebih2. kecuali kalau mengidam makan pelik2, nak kunyah beras lah, pasir lah etc tu, yg tu most probably ada masalah zat tak cukup. kena refer doktor/pakar nutrisi. takoyaki by itself tak ada masalah. cuma sos2 dia meleleh2 tu yg tak elok. kalau boleh minta asing sos supaya kita boleh control banyak mana kita makan.

6mo ago

kann pastu bila orang tanya nak makan apa, tak tahu pulak hahaha

sy plk sblm dpt thu pregnant, sy rase trliur sgt2 org mkn sushi. pdhal sy xsuka mkn sushi, tekak xleh terima rase hanyir. eh tiberr ajak suami pegi cari sushi, helok plk bole telan😂😂😂 haa lps dr tu, rupanya sy pregnant.. rase pelik jgk kn, ngidam benda yg kite sememangnya x suka n xleh telan. tp bila ade org tnya, ade ngidam papa tak, mmg xde dh. so far, spnjg preg nie, xde ngidam sgt.klo teringin sgt pn, mkn berpada2 jgk