PREGNANT LAGI

saya pregnant lagi..ank baru 1 tahun 7 bln..skrg dlm kandungan 7minggu..sblum ni pun sama juga..anak sulung sy sekarang 3 tahun 2 bulan..masa bukak buku anak kedua nurse marah sy sbb jarak dgn anak pertama dekat sangat..skrg sy dpt tahu sy preg lagi..sy jadi risau nak buka buku..sbb nurse buat sy jd emosi sgt..adakah sy patut abaikan sahaja@bukak buku seperti biasa??sbb sblum ni sy ada ambk depo..tp darah xhenti kluar..bkn sikit bnyk sgt..smpai sy ckp dgn nurse n nurse bincang dgn doc..doc ckp sy perlu merancang sendiri..bila ank pertama pn sy ambk depo..tp xsangka dpt ank kedua juga..doc cakap sy subur sgt..#ingintahu

15 Balas

X pe awak. Buka je buku pink tu mcm biasa. Nurse tu marah bersebab. Die takut awak rasa terbeban ke apa bila ngandung rapat2 nie. Bila ngandung rapat2 nie bukan senang, akan effect pada mental kita, fizikal kita, kesihatan kita. Kalau awak & suami happy dgn kehadiran baby yg ke- 2 nie, i dont think u should be sad/ scare with the nurse. Tunjuk kan pd nurse yg mmg awak ready untuk anak ke2 nie. X yh sedih2 dgn apa nurse tu bebel. Lgpun awak akan jumpa die skjap je. Tu pun sebulan skali. Just be happy okay 💪🏼❤️

anak saya 1tahun 9bulan , saya emergency ceaser .. pregnant anak kedua,buka buku 10w macam tu tapi nurse semua okey cuma dorang terangkan risiko pregnant jarak terlalu dekat sangat .. saya cakap je tahu tapi nak buat macam mana dah rezeki 😅 , sebab saya sebelum ni memang ada masalah period tak teratur .. sebelum nak dah dapat anak pertama ttc 6y tahun 2020 baru ada anak sulung .. bila dah lahirkan anak sulung rupanya senang pulak dia melekat anak kedua nih 😅 .. pergi je fikirkan baby dalam perut tu ..

saya anak pertama 2tahun 8 bulan , anak kdua 1tahun7bulan , yg ketiga keguguran . kalau ikut kan bersalin bulan 2 aritu tp xde rezeki . ni mengandung lagi dh 7 minggu kiranya due date 22/1 . belum bukak buku lagi . sbb nurse tmpt sye buat trauma betul . jadi stress sgt2 . pdahal merancang dh hmmmm ..

Sy preggy ank no 3, ank no 2 baru 1tahun 9bulan, setakat ni nurse doktor semua ok je la..dah rezeki..terima je, memang subur nak buat mcm mna kan 😅😅 agaknye nurse marah sebab malas nak buat buku baru kot, sebab buka buku baru ni leceh sikit

2y ago

entah la..mcm la sy suruh dia jaga ank sy..hahaha..mcm dia plak yg melahirkan ank nanti smpai nak mrh² sy kn..

mcm saye buka buku hritu ank 1y5m dorg bebel sbb saye gugur 2x turut2 , 21/2/22 & 27/3/22 .. bln4 pregnant lg saye xlayan je .. jwp je risiko pae bdn saye yg tanggung saye dh rancang lekat jgk ckn nk gugurkan plak

2y ago

mcm ni la nurse dok bising dgn saya..sbb hb sy pn xcantik..tu dorg ckp ssh nnti klau ashik rapat..tp mcm yg kita tahu kn..Allah Maha Mengetahui..kita hanya mampu merancang kn..tq semua sbb support sy..tunggu 8 minggu baru saya bukak la..skrg baru 7 minggu 1 hari..insha Allah mggu 1 lg blh bukak buku..

buka je sis..sy pregnant anak ke dua nie tggu nak bsalin je, msa ank ptma 9bln lagi xda pun Dr or nurse bising bkn xmrncng dh rzki ada lgi nk buat mcm mna ..pduli org nk kata apa

2y ago

mgkin lain tmpt lain cara nurse layan kot..beruntung nya awk sbb nurse@doc xmarah..sy smpai nlmenangis kena marah nurse masa preg ank kedua..

Buka je buku sis xda apa biasa lah bising sikit….mcm sy lah masa anak sulung 9 bln sy dh mengandung adiknya…skrg ank yg kedua 1y6m sy mengandung ank yg ke-3 dah 8 bulan

buka je buku sis.. bersabar je lar dengar dr tu bising.. setengah klinik mmng mulut nurse n dr xada insurans 😌 dia ingt kita suka2 nak pregnant.. nak buat mcm mna rezeki

bukak je buku pink mommy. jgn risau. baby lgi penting dri nurse marah. abaikan je nurse tu. mommy bukan x rancang, dah rancang. tapi rezeki Allah tetap nak bagi jugak kan.

2y ago

ye betul..terima kasih

Buka je sis..pekakan telinga kalau nurse bising²..baby tu lbh penting lg dr dgr nurse membebel😊nk buat mcm mna kalau dh rezeki kan..