Ada ke yang sama macam saya?

Hi, saya pregnant dah 11w4d, sekarang kerap sangat sakit pinggang and pinggul. Takleh duduk kat lantai, nanti bila bangun, sakit betul tulang pinggul 🥲 Ada ke mommies yang alami macam saya? Btw ni first pregnancy saya

10 Balas

saya pun sama. saya harini 11w3d. Semalam baru ja scan, alhamdulillah bby ok, dah lompst2 sikit, jantung ok. Saya perasan start week 11 ni kerap sakit pinggang, sakit belakang mcm makan benda berangin. Saya rasa normal, sbb saya pun rasa mcm tu. and plus dok rasa regangan kat perut, sbb bby nak membesar. Paling rasa yg ni.

Sy hari ni 11w 2d dia punya sakit pinggang sakit tulang pinggul mcm baru lepas angkat tong gas 30kg 😣 sy dh p klinik just dpt paracetamol dgn gel sapu..lgsung x bkesan 😩 jauh lg pjalanan huhu nak solat pun susah dan sakit 😩

Saya dari firts week hingga skrg 9w 5d, masatu saya belum tahu saya mengandung , tapi sakit nyaa allah je laa yg tahu sampai la skrg masih sakit, lagi” bila nak bangun tu ya allah . 😭 Tapi doc kata tu normal huhu 😭

Ingatkan saya sorang camni.Kandungan baru 2 bulan.Tapi bila duduk dan nak berdiri tu payah sgt.Sampai mengucap.Naik tangga or turun tangga pun terhegeh hegeh.Kalah cam orang sarat nak bersalin dah.Padahal baru 2 bulan

Normal kot. Sya pn alami benda sma. Xbole duduk atas kerusi keras. Lenguh punggung & pinggang. Kna bykkan duduk relax atas kerusi mls tu. lapik bantal tebal2. Good luck sis semoga dipermudahkan

Sy pon 11w jgk…memang extra lenguh kalo duduk bersila lama2 kat lantai..dia punya perit bila nak bgun tu 🥴 jd sy elak duduk kat lantai..duduk atas kerusi je

Sama..nk bgun tu Allah mcm kumpul segala kudrat..sakit nya la pinggang..pinggul..nk tido pun x selesa..sy bru 10w 5d 🥴

9mo ago

Kannn. Baru first trimester dah tak larat, belum lagi third trimester 🤣🫠

I pun sakit tapi sebelah pinggul je, rasa mcm urat tertarik 😅 kena cuba pakai soft slipper dlm rumah

Sy pon sama arini dah 12w rasa nk nangis sakit tulang pinggul.. tkt nk bangun dri duduk

saya pun sama sampai kan minta suami urutkan slow slow