Keluar lendir coklat

Saya pregnant 8w.. Semalam semasa buang air kecil ada keluar mcm bebenang coklat.. Bila wipe tengok ada lendir warna coklat.. Normal ke? #firstmom #firstbaby

8 Balas

Bagi saya benda ni x normal...jgn jdi mcm saya dri kandungan sebulan smpai 6 bln klua drh...tiap kli nak msuk bln klua spotting...cuma awal² je saya pergi klinik swasta utk scan n minx ubat kuat rahim...tpi Alhamdulillah Allah pelihara kandungan saya lgi...n skrg nk msuk 9 bln...klau bleh tolg la prgi hospital trus sbb dlmn kita ni x sma ye wlaupun pengalaman mengandung kita smua sma...

1y ago

Alhamdulillah.. Sy baru balik hosp.. Doc bg ubt kuat rahim.. Next week repeat scan.. Harap lendir tu xde la berpnjgn..

Terus pergi klinik check sis...saya tahun lepas pun alami benda yang sama pada kandungan usia 8w3d....keluar spotting coklat.pergi klinik dr.bagi khabar yang tak baik😔.harap kandungan sis baik2 saja🙏🙏

1y ago

Terima kasih atas nasihat.. Saya ada pergi jumpa doc td.. Doc bekalkan ubat kuat rahim..

pergi hospital/klinik ye . sy dlu 7w kluar lendir coklat .bila scan dlm rahim ada nmpk mcm drh terkumpul . so doc bg ubat kuat rhim . Alhamdulillah bby ok je . aktif . jgn tggu lelama ye . bedrest .

1y ago

Alhamdulillah.. Sy baru balik jumpa doc.. Dpt ubat kuat rahim jugak.. Next week repeat scan.. Hrp semuanya ok..

jawapan : TAK NORMAL. NORMAL pregnancy tak berlaku apa2 spotting / bleeding walaupon sedikit. proses penempelan hanya berlaku pada usia kandungan awak 4@5w sahaja. lebih baik segere ke hospital

1y ago

kalaw 3 to 4weeks kluar lendir koko tu normal ke tpi xbnyk..

awak sebarang darah merah atau coklat.. awak terus pergi hospital jangan tggu2.. tak normal.. badan kite lain2..

1y ago

Terima kasih atas nasihat.. Saya baru balik jumpa doc.. Ada dbekalkan ubt kuat rahim

sy pn mcm tu jgk...esk tu sy trus gi klinik...dr scan tgk kandungan alhamdulilah ok...nnti dr akn bg ubt kuat rahim...

1y ago

Betul tu.. Sy baru balik jumpa doc.. Ada dibekalkan ubat kuat rahim..

Ape2 bleeding or spotting during pregnancy memang TAK NORMAL. Pergi jumpa doktor segera sis.

1y ago

Terima kasih sis.. Sy baru balik jumpa doc.. Doc ada bekalkan ubt kuat rahim..

sy pun jd gini...tpi blarutan...msih follow up kat spital 2 mggu skli..

1y ago

Berapa kna bedrest tu? Sy sampai hari ni keluar coklat tu.. Risau jugak sebab berhari hari dah ni..